Week van de pleegzorg

In 2017 wordt voor de derde keer de Week van de Pleegzorg georganiseerd van 1 t/m 8 november. Met deze actieweek wil Pleegzorg Nederland aandacht vestigen op het belang van pleegzorg en het tekort aan pleegouders in Nederland. Een belangrijk onderdeel vormen de acties om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de nul en achttien jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders dat zich aanmeldt, is afgelopen jaar gedaald.

Met de actie ‘Doneer je schoolhek’ zoekt Pleegzorg Nederland dit jaar de samenwerking met het onderwijs voor de werving van nieuwe pleegouders. Scholen kunnen op een heel eenvoudige manier een bijdrage leveren aan de campagne Supergewone mensen gezocht door hun schoolhek beschikbaar te stellen.

In de Week van de Pleegzorg worden overal in Nederland activiteiten georganiseerd. Een greep uit de activiteiten: de actie ‘pleegkind voor 1 dag’, een rondreizende pleegzorgexpositie, koffiebezoeken bij pleegouders voor gemeenten, speciale activiteiten om pleegouders in het zonnetje te zetten en deskundigheidbevordering in de Pleegzorgacademie en een webinar ‘Hechten’.

Start Week van de Pleegzorg
De kinderen van de Fortgensschool in Voorschoten startten op 1 november de Week van de Pleegzorg op ludieke wijze. Zij hadden een HEEL belangrijke boodschap:

'Hallo Nederland! De pleegouders raken een beetje op. Zoeken jullie mee?'

Bekijk het filmpje:

Naar het overzicht van alle activiteiten in de Week van de pleegzorg.

Pleegzorg Nederland zoekt supergewone pleegouders

Lees meer