Terug naar de interviews

En dan is het weer uitkijken naar het volgende weekend met Sharlisha

Toegevoegd op : 24 mei 2010

Miranda woont in de regio Haaglanden en is sinds twee jaar weekendpleegouder van Sharlisha, een meisje van 7 jaar. Een keer in de drie weken zijn ze het hele weekend samen. Miranda koos voor weekendpleegzorg, omdat ze als fulltime werkende alleenstaande vrouw op die manier toch iets voor een kind kan betekenen.

Genieten
“Voor mij is elk weekend met Sharlisha steeds weer volop genieten. We hebben ontzettend veel plezier en ik merk dat ik voor haar echt een houvast ben geworden. Sharlisha komt uit een gezin waar veel onrust is. De problemen van haar ouders vragen veel tijd en energie. Daardoor zijn er weinig rustige momenten met de kinderen. In de weekenden krijgt Sharlisha de ruimte die ze voor zichzelf nodig heeft. Ook haar ouders kunnen op die manier weer even bijtanken.

Het is mooi Sharlisha in de weekenden de rust te geven die ze nodig heeft. Zo vindt ze het heerlijk om gewoon een dagje thuis te zijn. Rustig ontbijten met een lekker broodje, uitgebreid in bad, spelletjes doen of gewoon spelen met haar playmobil bijvoorbeeld. “Zullen we een lekker dagje thuis blijven?” zegt ze dan en “hoeven we niet weg?”. Je ziet haar op zo’n moment echt genieten.

Lastig loslaten
Ik vind het wel lastig dat ik haar na het weekend weer los moet laten, wetende dat ze naar een situatie terugkeert waar zij niet echt de kans krijgt om kind te zijn. Wat helpt, is dat ik zie dat de weekenden veel voor Sharlisha betekenen, ook al lijkt dat dan maar kort te zijn. Ook met weekenden kun je een kind al voldoende houvast bieden om zich nu, maar ook later staande te houden.

Daarnaast helpt mijn pleegzorgbegeleider me goed bij die lastige kant van weekendpleegzorg, op een manier die bij mij past. Na het weekend met Sharlisha heb ik altijd even contact met mijn pleegzorgbegeleider. Ik kan mijn verhaal kwijt: gewoon vertellen over het leuke weekend dat ik heb gehad, maar ook even spuien over die moeilijke kant. En dan is het weer uitkijken naar het volgende weekend met Sharlisha.”


Terug naar de interviews