Terug naar de dagboeken

Opnieuw aftellen en meer

Toegevoegd op : 13 mei 2011 in het dagboek van Pleegmoeder Lotte

En we zijn voor de tweede keer druk met de aftelkalender van Sophie.
Aankomende week gaat het dan toch – hopelijk – écht gebeuren; ze krijgt rechte ogen.
Sophie heeft niet zoveel last van 'spanning vooraf’, gelukkig.
Af en toe zegt ze:“Nog een paar nachtjes, hè? Spannend!”
Maar dat laatste woord spreekt ze uit zonder de bijbehorende emotie.
Toch heeft Sophie, sinds ze bij ons woont, twee keer eerder kort in het ziekenhuis gelegen en had ze daarna een behoorlijke reactie. Héél angstig, huilerig en erg jong gedrag. We hopen voor haar dat ze daar dit keer iets minder last van zal hebben.

Agam is begonnen aan de laatste periode op de dagbehandeling. Na de zomervakantie zal hij naar een school bij ons in de buurt gaan. Ik heb hem van de week ingeschreven en besef dat er weer een heel nieuwe tijd aankomt. Waar hij nu lange dagen van huis is, in een zéér gestructureerde omgeving, zal hij straks weer een beetje 'los’ mogen en moeten. Ik ben zéér benieuwd wat dat gaat betekenen voor hem, en voor ons.

Sophie heeft nog steeds haar traumaverwerking en ook voor Agam zullen we nog een tijdje begeleid worden door de mensen in Hoofddorp. Daar zijn we heel blij mee. Zonder twijfel zullen we nog voor veel vragen komen te staan in de toekomst en het is erg prettig als je dan kunt overleggen met betrokken deskundigen.

Ook het logeerhuis heeft binnenkort éindelijk een plekje voor Agam. Na een jaar wachten.
De indicatie die we gekregen hadden, vervalt dus tegen die tijd en met de nieuwe regels is het de vraag of we een nogmaals eenzelfde indicatie krijgen. Nee, nee…, de dagen die we een jaar gespaard hebben, zijn we kwijt. Goed systeem!

En verder genieten ook wij van het weer, bbq’s, vrienden en familie en gezelligheid.


Terug naar de dagboeken