Columns

Marijke besluit, na een aantal pogingen om zelf kinderen te krijgen, om pleegouder te worden. Sinds een tijdje zijn zij en haar man weekend-pleegouders van de 5-jarige Felicity en haar 11-jarige broer Joeri. Marijke is een 'flex(pleeg)moeder' geworden.

Column Jessie animatiefilmmaker | Flexpleegmoeder Marijke | Pleegvader Peter | Columns Peter | Blog Pleegvader Frans Lomans

Column Jessie animatiefilmmaker

Flexpleegmoeder Marijke

(met dank aan het AD, Auteur Marijke Kolk, foto’s Shody Careman).
'Wat te doen als je zelf geen kinderen kunt krijgen maar ze toch graag wilt?’ Marijke Kolk besloot een kleuter en een puber op te vangen.
Lees haar 14 columns die verschenen in het AD Magazine (2016).

Pleegvader Peter

Pleegvader Peter bij pleegzorgorganisatie Youké

Even voorstellen:
Ik ben Peter, 46 jaar, getrouwd, vader van een dochter van tien en pleegvader van een levendige jongen van acht. Inmiddels woont hij al weer bijna zeven jaar bij ons.
Zoals in ieder gezin maken we van alles mee; leuke dingen, spannende, saaie, alledaagse en ook wel eens moeilijke dingen. Eigenlijk heel gewoon. Toch krijgen we daar veel vragen over. Hoe leg je kennissen of collega’s uit dat een pleegkind in je gezin heel normaal is? Of in ieder geval veel gewoner dan menigeen denkt? Ik hoor nog wel eens wat denkbeelden of ideeën over pleegzorg die niet overeenkomen met mijn beleving. Dat het moeilijk en zwaar zou zijn. Of dat je wel een superouder moet zijn om dat te kunnen. Jammer. Pleegouderschap lijkt op die manier iets onbereikbaars, terwijl het iets heel moois kan zijn. In een reeks van columns deel ik mijn ervaringen aan de hand van veelgehoorde vragen en vooroordelen over pleegouderschap.

Columns Peter

Columns pleegvader Peter:

Blog Pleegvader Frans Lomans

Blog van pleegvader Frans Lomans

Frans Lomans (58, hoofdredacteur van Panorama, kinderloos) en zijn vrouw Céline van Gennep (55 en moeder van de 29-jarige Rosa) zijn getrouwd in 2001 en sinds zomer 2009 pleegouders van Koekie. Ze waren nooit eerder pleegouders.

Pleegzorg Nederland zoekt supergewone pleegouders

Lees meer