Columns

Blog pleegmoeder Suzanne | Column Jessie animatiefilmmaker | Flexpleegmoeder Marijke | Pleegvader Peter | Columns Peter |

Blog pleegmoeder Suzanne

Column Jessie animatiefilmmaker

Flexpleegmoeder Marijke

(met dank aan het AD, Auteur Marijke Kolk, foto’s Shody Careman).
'Wat te doen als je zelf geen kinderen kunt krijgen maar ze toch graag wilt?’ Marijke Kolk besloot een kleuter en een puber op te vangen.
Lees Marijke’s 14 columns die verschenen in het AD Magazine (2016).

Pleegvader Peter

Pleegvader Peter bij pleegzorgorganisatie Youké

Even voorstellen:
Ik ben Peter, 46 jaar, getrouwd, vader van een dochter van tien en pleegvader van een levendige jongen van acht. Inmiddels woont hij al weer bijna zeven jaar bij ons.
Zoals in ieder gezin maken we van alles mee; leuke dingen, spannende, saaie, alledaagse en ook wel eens moeilijke dingen. Eigenlijk heel gewoon. Toch krijgen we daar veel vragen over. Hoe leg je kennissen of collega’s uit dat een pleegkind in je gezin heel normaal is? Of in ieder geval veel gewoner dan menigeen denkt? Ik hoor nog wel eens wat denkbeelden of ideeën over pleegzorg die niet overeenkomen met mijn beleving. Dat het moeilijk en zwaar zou zijn. Of dat je wel een superouder moet zijn om dat te kunnen. Jammer. Pleegouderschap lijkt op die manier iets onbereikbaars, terwijl het iets heel moois kan zijn. In een reeks van columns deel ik mijn ervaringen aan de hand van veelgehoorde vragen en vooroordelen over pleegouderschap.

Columns Peter

Columns pleegvader Peter:

Pleegzorg Nederland zoekt supergewone pleegouders

Lees meer